home 070 390 50 34 mijn rsw
English Deutsche

Over RSW

Regionaal Sorteercentrum West is opgericht in april 1994, maar kent een lange historie. De onderneming komt oorspronkelijk voort uit de Coöperatieve Vereniging ECO welke in 1953 werd opgericht direct na de watersnoodramp om transporten van en naar het rampgebied in Zeeland te coördineren.

De geschiedenis van RSW meldt ons dat werd begonnen in 1994 op een klein terreintje van 3000 m2 waar handmatig werd gesorteerd.

Na de bouw van een sorteerhal en een puinbreekhal in 1998 beslaat het terrein van de sorteerinrichting zo’n 15000 m2 en wordt volledig ommuurd door gestapelde lego-betonblokken.

Naast het sorteerbedrijf en puinbrekerij bestaan de andere activiteiten uit: compostering, grondbank en opwerking van biomassa.

RSW verwerkt thans zo’n 150.000 ton afval op jaarbasis tot grondstof en is leverancier van primaire- en secundaire bouwstoffen.

Jaarlijks wordt ingespeeld op een significante groei van een dynamische onderneming in een steeds wisselende markt waarin wij met onze kennis en diensten een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan het besparen van energie en CO2 uitstoot.