home 070 390 50 34 mijn rsw
English Deutsche

Activiteiten Biomassa

Voor bio-warmtekrachtcentrales levert RSW diverse typen biomassa. RSW is op dit gebied met haar partners in de energiesector innovatief actief in Nederland. Het bedrijf vormt een belangrijke schakel tussen het logistieke traject van inzameling, verwerking, opslag en de levering van biomassa voor de verschillende bio-warmtekrachtcentrales.

Toepassing

De biomassa is uitermate geschikt voor bio-warmtekrachtcentrales vanaf 1 megawatt, omdat het product uit depot geleverd wordt waardoor het vochtpercentage relatief laag is. Ook bestaat de mogelijkheid om de biomassa in verschillende maten aan te leveren.

Depot

Onze klanten zijn het hele jaar gegarandeerd van houtsnippers. Op onze vestiging in Den Haag is daarvoor een groot biomassa depot opgezet. Het merendeel van de biomassa komt uit eigen inzameling en bosbouwprojecten, waardoor de continuïteit en de kwaliteit gewaarborgd kan worden.

Van groenafval tot biomassa

Particulieren en bedrijven kunnen hun groenafval door diverse partners laten ophalen of afleveren op onze vestiging in Den Haag.
Uit het snoeiafval, de struiken, boomstronken en stammen wordt eerst het zwerfafval gesorteerd. Dan wordt met een geavanceerde machine het groenafval grof verkleind en het fijne afval zoals zand eruit gezeefd. Gelijktijdig haalt een magneetband ijzer, zoals spijkers en ijzerdraad, uit het afval.
Vervolgens worden stenen en andere niet houtachtige materialen machinaal verwijderd. Tenslotte wordt het grove groen nog een keer versnippert, zodat het gebruiksklaar is als biomassa.
Vervolgens transporteren wij het naar verschillende bio-warmtekrachtcentrales in Nederland.