home 070 390 50 34 mijn rsw
English Deutsche

Activiteiten Puinbreker

Betonpuin, metselpuin en asfaltpuin beschouwen we als waardevolle grondstof voor nieuwe producten. Dat is de filosofie van RSW. Samen met een ijzersterk geloof in hergebruik is dat een goede basis voor succesvol recyclen.

Puin en steenachtige materialen zijn afkomstig van bouwafval, sloopafval en/of renovatieprojecten. Het puin bestaat voornamelijk uit schoonpuin, betonpuin, baksteenpuin en asfaltpuin. Uiteraard voor een deel ook afkomstig uit onze eigen sorteerbedrijf.

RSW bewerkt betonpuin, metselpuin en asfaltpuin tot een schone bouwstof. Deze bouwstoffen worden voor 70% hergebruikt in de wegenbouw. De overige 30% wordt voor 20% hergebruikt in de utiliteits- en woningbouw en 10% als grindvervangend materiaal in de betonmortel. De recyclingmaatschappijen ontwikkelen ook regelmatig nieuwe producten, om u nog beter van dienst te zijn.

Voor de productie van granulaten verwijderen we alle verontreinigingen zoals hout, plastic en ijzer. Het materiaal wordt door een voorbreker gebroken tot ± 250 mm. Vervolgens wordt het ijzer met magneetbanden verwijderd. Het overgebleven materiaal wordt gebroken en gezeefd tot een bouwstof in de gewenste gradaties waaronder: 0/31,5 en 0/16.

Funderingsmateriaal

Puin wordt met behulp van een mobiele of stationaire breekinstallatie verkleind en verwerkt tot categorie-I bouwstoffen in verschillende afmetingen. Na bewerking ontstaan hoogwaardige en gecertificeerde menggranulaten met verschillende eigenschappen. Deze granulaten voldoen aan de normen voor een categorie-I bouwstof en worden hoofdzakelijk ingezet als funderingsmateriaal in de bouwsector en voor de wegenbouw.