home 070 390 50 34 mijn rsw
English Deutsche

Activiteiten Grondstoffenmanagement

Trading

Voor het vermarkten van alle gerecyclede stromen heeft RSW een centrale handelsafdeling opgezet. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het benaderen van (nieuwe) verantwoorde afzetkanalen die aansluiten in de keten. Op deze wijze zijn wij in staat om een verantwoorde verwerking van onze stromen te garanderen. De stromen worden zowel nationaal als internationaal ingezet bij de productieprocessen van onze afnemers.

RSW beschikt over alle noodzakelijke kennis, ervaring en vergunningen om de stromen te kunnen exporteren naar het buitenland.

Duurzaam grondstoffenmanagement

Afvalstoffen ontstaan waar geleefd en gewerkt wordt. Eenmaal ontstaan is het belangrijk dat het op een verantwoorde, efficiƫnte en snelle wijze wordt verwerkt. RSW zal u hierbij graag van dienst zijn.

Duurzaam afvalbeheer omvat alle handelingen die met afval worden uitgevoerd. Afval wordt ingezameld, vervoerd en verwerkt. Bij verwerking worden de afvalstoffen op soort gescheiden, samengevoegd, gebroken, gezeefd en gesorteerd. Vervolgens krijgt afval zijn uiteindelijke 'bestemming'.

In steeds meer gevallen dient uw afval, als grondstof in een nieuw materiaal of product, tot brandstof bij een energieopwekkende afvalverbrandingsinstallatie (R1 AVI) of een afvaldepot. RSW werkt volledig conform de richtlijnen en wet- en regelgeving van het ministerie van IenM die verantwoordelijk is voor het beleid en de meeste regels voor afvalbeheer.

Wij dragen onze verantwoordelijkheid voor het milieu en streven zoveel mogelijk hergebruik van afvalstoffen na, zoals beschreven in de zogenaamde 'Ladder van Lansink'. 95 % van alle door ons ingezamelde bouwafvalstoffen wordt gerecycled. RSW voldoet aan alle wettelijke eisen die aan afvalverwerking worden gesteld en onderschrijft deze ook.